Pet tekačev KGT Papež med  dobitniki priznanj, Neja Kršinar, najboljša športnica Občine Kamnik v letu 2018 V Domu kulture v Kamniku je na slovesni podelitvi priznanj najboljšim športnikom in športnicam v letu 2018  v Občini Kamnik kar  pet tekačev KGT Papež prejelo priznanja.

Tekačica  Neja Kršinar  je bila  proglašena za najboljšo športnico. Atletinja Neja Kršinar ( KGT Papež ) si je kot tekačica v različnih disciplinah  priznanje prislužila z osvojitvijo  naslovov državne prvakinje v teku na 5000 m, kjer je dosegla normo za Balkansko prvenstvo,  in  naslova državna prvakinje na 3000 m.  Razen obeh naslovov državne prvakinje  pa je v Postojni  na krosu dosegla naziv državne podprvakinje. Bila je tudi članica ženske štafete v gorskih tekih, ki je osvojila srebro, ter zlate mešane ekipe. Udeleževala se je  mednarodnih tekem v polmaratonu, pri čemer je  v Nemčiji je zmagala, v Italiji  je bila druga in šesta, na Češkem pa  sedma. Kot  odlična polmaratonka  je  na Ljubljanskem maratonu pometla z vso konkurenco in med 2425 tekačicami dosegla naziv državne prvakinje. Neja Kršinar, najboljša športnica leta 2018, se je priznanja zelo razveselila, saj  do zadnjega trenutka ni vedela, da bo prejemnica te nagrade.

Dobitniki priznanj v različnih kategorijah: Nejc Uršič  v kategoriji  kadetov Nejc je med mladinci na DP pritekel naziv državnega prvaka, je tudi nosilec zlate medalje na DP v štafetah. Na mednarodni tekmi za mlade v Italiji je dosegel 40. mesto. Na EP  v Makedoniji se je dokazal kot velik borec, saj je kljub padcu in poškodbi že  na začetku proge dosegel 45. mesto.

Nejc Uršič

Timotej Bečan v kategoriji člani Timotej je dvakratni državni prvak med člani, član zlate moške in mešane štafete v Socki. Je zmagovalec  Pokala Slovenije in  Super pokala Slovenije skupno. Na EP v Makedoniji je dosegel odlično 13. mesto, na SP  v Andori pa 24.  V  svetovnem pokalu je dosegel 6. in 7. mesto. Bil je tudi član bronaste štafete v Collini v Italiji. S svojimi dosežki si je pridobil dva laskava naziva :

Timotej Bečan

Naj gorski tekač  2018 in Naj atlet AZS : 3. mesto med mlajšimi člani. Urška Trobec  v kategoriji veteranke / veterani Urška je na državnem prvenstvu gor-dol postala med mlajšimi veterankami državna prvakinja, v disciplini gor pa podprvakinja. V Pokalu Slovenije v gorskih tekih je bila skupno druga. Na SP veteranov je v kategoriji 50+ dosegla 6. mesto, bila pa je tudi članica ekipe, ki je dosegla bron.  Urška pa se kiti tudi s prestižnim naslovom: je nosilka evropskega priznanja  za fairplay, ki  ji ga je na kongresu v Bruslju podelilo

Urška Trobec in Miran Cvet

Evropsko združenje za fair play. Miran Cvet Miran v kategoriji veterani / veteranke  Miran je  sicer mlajši veteran, a  je med člani dvakrat dosegel naziv državnega podprvaka in bil  član zlate  štafete v Socki. V Super pokalu Slovenije in Pokalu Slovenije skupno je bil drugi. Na EP v Makedoniji je dosegel 32.,  na SP v Andori pa 43. mesto. Bil je tudi član bronaste štafete v Collini v Italiji. Miran je v Železnikih osvojil tudi naslov svetovnega prvaka v kategoriji nad 50 let. Nagrado je  zaradi Miranove odsotnosti prevzel Dušan Papež, predsednik kluba KGT Papež.

Čestitamo vsem dobitnikom priznanj, ponosni smo na vas. Mira Papež

Na Festivalu 13. gorniškega filma v Cankarjevem domu na sporedu tudi film o tekačih, pred filmom razgovor s Katjo Kegl Vencelj, rekorderko Slovenske planinske poti

Na sporedu:  Cankarjev dom, Kosovelova dvorana ob 16:00

https://gorniski.si/prog/?dan=cetrtek&prizorisce=cankarjev-dom

O filmu: Leto: 2018 Država: Poljska Trajanje: 72 min Kategorija: Gore, šport in avantura Vdih, izdih. Srce neusmiljeno razbija. Utrujene mišice trpijo ob vsakem koraku. Izziv, ki presega človeške zmogljivosti. 240 kilometrov. 52 ur nenehnega boja z gorsko traso in mejami telesa in duha. Film Tekači je vpogled v globine človekove želje po doseganju nedosegljivega.

Več o filmih na spletni strani:  

https://gorniski.si/

Mira Papež

Letošnja kulturna liga je bila ponovno prijetno druženje kulture in športa. Tekači, pohodniki, ljubitelji kulture in mali pridni bralci, vsi so se ustavili ob mizi, praznično obloženi s figami dr. Franceta Prešerna in z različnimi knjigami. Ob prijetnem gretju sončnih žarkov je izpod Kamniških planin skoraj zadišalo po pomladi, resnično pa je dišalo po kulturi. Mladi in stari smo recitirali Prešernove pesmi, se spraševali Kam?, poslušali Ukaze, uživali v melodičnosti Pavčkove poezije. Špela je celo spesnila pesem za vse tekače lige. Vsak si je izbral knjigo po lastni želji, nekateri z nostalgijo na že prebrano, drugi v želji po branju nečesa novega ... . Iz rok Matjaža Šerkezija sta prejela v dar knjigo tudi Dušan in Mira Papež. Ljubezen do lepe slovenske besede še živi, živi v mladih bralcih projekta Branje je iskanje, ki so v svojo izkaznico vtisnili še žig. Na koncu je pri Sv. Primožu zadonela še Zdravljica. Bili smo si bili enotni: drugo leto se srečamo znova , z roko v roki, športniki in kulturniki.

Mira Papež

Na ligo po knjigo1 Small

Na ligo po knjigo2 Small

Na ligo po knjigo3 Small

Dušan in Mira tudi prejemnika knjige Small

V avli OŠ Stranje je sinoči potekala zaključna prireditev Tekaškega pokala Občine Kamnik za leto 2018, na kateri so bila najboljšim tekačem in tekačicam ter tudi organizatorjem sedmih kamniških tekov podeljeni pokali. Na zaključni prireditvi, ki jo je pripravil Klub gorskih Tekačev Papež, sta zbrane tekače in organizatorje prireditev najprej pozdravila Dušan Papež, predsednik Tekaškega pokala Občine Kamnik, KGT Papež in Športne zveze Kamnik, ter župan Matej Slapar, ki sta tekačicam in tekačem, še posebej tistim, ki so se udeležili vseh kamniških tekov, čestitala za dosežke, obenem pa se zahvalila tudi neumornim organizatorjem vse bolj popularnih in obiskanih prireditev. V lanskem letu je tekmovanje za Tekaški pokal Občine Kamnik tvorilo sedem tekov, in sicer: 23. gorski tek k Sv. Primožu, 30. mekinjski kros, 1. tek na Stari grad, 13. češnjiški tek, 19. gorski tek na Grintovec, 10. Veronikin tek  in 18. Miklavžev tek, ki so jih organizirali različni, povečini že tradicionalni organizatorji, že uveljavljenim tekom kamniškega tekaškega pokala, pa se je v lanskem letu, v organizaciji ZTŠK Kamnik, pridružil še tek na Stari grad. Vseh omenjenih tekaških prireditev se je skupaj udeležilo prek 1200 tekačev in tekačic, ki so se pomerili 14. različnih starostnih kategorijah, za končno skupno razvrstitev v pokalu pa se je štelo pet najboljših uvrstitev, pri čemer je moral tekmovalec oz. tekmovalka zbrati vsaj 3 uvrstitve na tekmah.

Vir: https://www.kamnik.info

Vabimo vas na slovesni zaključek Tekaškega pokala Občine Kamnik,

ki bo v torek, 29. 1. 2019 ob 18. uri, v OŠ Stranje.

Najboljši trije v različnih kategorijah bodo prejeli priznanja,

udeleženci vseh sedmih tekov pa lepo praktično nagrado.

Spoštovani tekači in tekačice,

organizatorji tekem, podporniki in ljubitelji teka,

veselimo se prazničnega druženja.

Organizatorji tekem tekaškega pokala Občine Kamnik

PRAVILNIK TPOK 2019

V Bruslju je Evropsko združenje za fair play pripravilo 24. evropski kongres za fair play in svečano podelitev priznanj za leto 2018.

Med dobitniki sta bila tudi Urška Trobec, tekačica KGT Papež, in Stojan Rodica. V okviru pokala Primorski gorski teki je potekal gorski tek na Kokoš. Enemu od mlajših tekačev je odpovedalo telo, njegov kolaps sta opazila tekača Urša Trobec in Stojan Rodica, ki sta se ustavila mu nudila pomoč in ga družno spremljala do starta, kjer so ga predali zdravniški pomoči.

Na predlog in obrazložitev Olimpijskega komiteja Slovenije sta bila izbrana za dodelitev prestižne nagrade.

Svečanosti so se udeležili tudi predstavniki Slovenije v Bruslju: Violeta Bulc, komisarka za transport, dr. Ciril Štokelj, generalni direktor za komunikacije evropskega parlamenta, in dr. Rado Genorio, veleposlanik RS.

Priznanja pa se je veselil tudi Dušan Papež, saj je Trobčeva članica njegovega kluba: » Ponosen sem na velike dosežke naših tekačev, priznanje za fairplay naši tekačici pa je dokaz, da v našem klubu niso važni sami najvišji rezultati in dosežki, da imajo veliko veljavo tudi druge vrednote, kot so solidarnost, prijateljstvo in poštena igra.«

Mira Papež

Urška Trobec dobitnica priznanja za fairplay

Stran 1 od 14