Kralj in kraljica 19. teka na Grintovec sta postala Nejc Kuhar in Mojca Koligar

Gorski tek na Grintovec, ki ga že dve desetletji organizira Klub gorskih tekačev Papež, je tudi letos uspel več kot odlično, letošnji kralj in kraljica Grintovca pa sta postala Nejc Kuhar in Mojca Koligar.

V Kamniški Bistrici se je na štartu letošnjega, že 19. teka na Grintovec, včeraj zjutraj zbralo natanko 200 tekmovalk in tekmovalcev, ki so se ob 9. uri podali na vrh najvišje gore v Kamniških Alpah.

Kljub nočnemu dežju so bile razmere na progi zelo dobre, tekmovalkam in tekmovalcem pa je mestoma nekaj težav povzročala le precejšnja sopara, ki so jo, skupaj s strmino, najuspešneje premagovali člani in članice domačega Kluba gorskih tekačev Papež.

Najhitrejši med njimi je bil Nejc Kuhar (KGT Papež), ki je do vrha Grintovca pritekel s časom 1:25:33, ter že drugič v svoji tekaški karieri postal kralj Grintovca oz. zmagovalec ene izmed najzahtevnejših, obenem pa tudi najlepših gorsko tekaških preizkušenj.

Nekaj minut kasneje so se mu na vrhu pridružili še klubski kolegi Luka Mihelič (1:26:10), Timotej Bečan (01:28:51) ter Gašper Bregar (1:29:13) ter Simon Alič (01:30:17) iz ŠD Nanos.

S časom 01:39:58 je na vrh Grintovca, kot najhitrejša med ženskami, pritekla Mojca Koligar (KGT Papež), ki so ji sledile, Barbara Trunkelj (01:45:52), Barbara Belušič (01:48:36), Tina Klinar (01:51:03) ter Karmen Pobežin Klančnik (02:00:2)

Medtem, ko so se njihovi starejši kolegi spopadali s strminami Grintovca, pa so se v Kamniški Bistrici na krajših razdaljah pomerili tudi mlajši tekmovalci.

V kategoriji M1 je prvo mesto osvojil Timotej Krašovec (AK SEVNICA), drugi je bil Leon Pešovski Bužan (KGT PAPEŽ KAMNIK) in tretji Luka Trček (ŠD TABOR ŽIRI).

V kategoriji M2 je zmagal Tanej Fatur, drugi je bil Žan Šubic (ŠD TABOR ŽIRI) in tretji Tomi Bajc (AK SEVNICA).

V kategoriji M3 je bil najhitrejši Drejc Erznožnik (ŠD TABOR ŽIRI), drugo mesto je osvojil Maj Pritržnik (TSK LIMA) ter tretje Jon Velkavrh (ŠD TABOR ŽIRI).

V kategoriji M4 je zmagal Klemen Spanring (AD SLOVENSKA BISTRICA), drugi je bil Aljaž Luznar (ŠD TABOR ŽIRI) in tretji Tine Hren (TK ŠMARNOGORSKA NAVEZA).

V kategoriji M5 je prvo mesto osvojil Nejc Kuhar (KGT PAPEŽ KAMNIK), drugi je bil Luka Mihelič (KGT PAPEŽ KAMNIK) in tretji Timotej Bečan (KGT PAPEŽ KAMNIK).

V kategoriji M6 je bil najhitrejši Simon Alič (ŠD NANOS PODNANOS), drugo mesto je osvojil Tommy Manning ter tretje Dušan Globočnik (KGT PAPEŽ KAMNIK).

V kategoriji M7 je prvo mesto osvojil Milan Vivod (ŠD TEAM MOZIRJE), drugi je bil Metod Močnik (SLO ODLO MARATON TEAM) in tretji Stane Lotrič (AGP PRO).

V kategoriji M8 je zmagal Franz Prager Xaver (LG PASSAU), drugi je bil Stanko Čufer (PGT) in tretji Bojan Galin (ŠKD MEKINJE).

V kategoriji Z8 je prvo mesto osvojila Boža Meža (TOP ATLET).

V kategoriji Z1 je prvo mesto osvojila Sara Bilban, druga je bila Nina Rotar in tretja Eliza Gorenčič (vse tri TK ŠMARNOGORSKA NAVEZA).

V kategoriji Z2 je bila najhitrejša Gaja Leban Jež (AD POSOČJE), druga je bila Viktorija Dolinšek (KGT PAPEŽ KAMNIK) in tretja Ana Podgoršek (AK MEDVODE).

V kategoriji Z3 je prvo mesto osvojila Loti Rotar, druga je bila Klara Zupanc Korošec (obe TK ŠMARNOGORSKA NAVEZA) in tretja Lucija Medja (AK RADOVLJICA).

V kategoriji Z4 je prvo mesto osvojila Špela Gonza (AD ŠTAJERSKA), druga je bila Katja Podobnik (ŠD TABOR ŽIRI) in tretja Nuša Mali (AK DOMŽALE).

V kategoriji Z5 je prvo mesto osvojila Mojca Koligar (KGT PAPEŽ KAMNIK), druga je bila Barbara Trunkelj in tretja Barbara Belušić (AK ISTRA PULA).

V kategoriji Z6 je bila najhitrejša Marta Švigelj (PGT), druga je bila Marie Delingerová (SKI FORTEX MORAVSKý BEROUN) in tretja Petra Race.

V kategoriji Z7 je prvo mesto osvojila Urša Trobec (KGT PAPEŽ KAMNIK), druga je bila Ana Jelovčan (-) in tretja Ivica žlogar (PRIPRAVE LJUBLJANA).

Uradne rezultate 19. gorskega teka na Grintovec si lahko prenesete in ogledate na povezavi: https://prijavim.se/uploads/2355_result.pdf

Zaključno podelitev priznanj in medalj najboljšim pri IPC Pri Jurju v Kamniški Bistrici, ki so jo s svojim nastopom uvodoma popestrili tudi člani Godbe Stranje, je sicer nekoliko zmotila ploha, ki pa ni bistveno vplivala na dobro razpoloženje med tekmovalci in njihovimi navijači, ki so prišli na zaključno prireditev.

Pršenje dežja namreč ni moglo pokvariti vtisa že tradicionalno odlično organiziranega in izpeljanega gorskega teka na Grintovec, ki je, kar ni povsem zanemarljivo, obenem pa po svoje priča tudi o dobri, pa četudi zelo zahtevni organizaciji tradicionalne prireditve, minil brez poškodb med tekmovalci in obiskovalci prireditve.

Poleg ostalih gostov in predstavnikov različnih športnih ter drugih organizacij, ki so pozdravili vse prisotne, pa se je Dušan Papež, predsednik Kluba gorskih tekačev Papež, vsem skupaj zahvalil za udeležbo in sodelovanje, pri tem pa, kot običajno, še posebej poudaril, da zahtevne organizacije gorskega teka na Grintovec ne bi bilo moč izpeljati brez požrtvovalne pomoči številnih prostovoljcev ter seveda ne tudi brez finančne podpore pokroviteljev.

Skratka, letošnji, 19. gorski tek na Grintovec je ponovno uspel več kot odlično, prav radi pa verjamemo, da bo tako in še bolje tudi prihodnje leto, ko bo na vrsti jubilejni, že 20. tek.

Več iz te kategorije: « Rezultati teka na Grintovec