Zahtevne priprave za 20. gorski tek na Grintovec, zadnjič v organizaciji KGT Papež, v polnem teku

V nedeljo, 28. julija, bo KGT Papež še zadnjič organiziral že 20. gorski tek na Grintovec.

»20. gorski tek ostaja mednarodni tek. Prijavljenih je 360 tekačev iz 12 držav sveta. Grintovške strmine z 2000 m višinske razlike pa mamijo tudi odlične slovenske tekače, saj letos zaključujemo z organizacijo teka. Vesel sem, da čutijo pripadnost klubu in spoštovanje do našega truda tudi tekači KGT Papež: kar 42 jih bo teklo v nedeljo. Start bo ob 9.uri v Kamniški Bistrici na Piknik centru pri Jurju, kjer bo ob 15. uri slovesna razglasitev rezultatov. Tekače čakajo bogate denarne in praktične nagrade.

 

Limit ostaja dve uri in pol prav zaradi varnosti in spoštljivosti do tekačev. Zato je proga od starta do vrha Grintovca ( 9, 8 km ) označena z rumenim trakom, kar je znano in spoštovano tudi v tujini. Glede na vremenske razmere je zaradi varnosti možno, da bo cilj na Kokrskem sedlu.

 

Na slovesni podelitvi pripravljamo zanimivo presenečenje s posebnimi gosti, « je o teku in zakulisju dvajsetih tekov razkrival v nočnem programu Radia Slovenija Dušan Papež, organizator tekmovanja.

Več na https://radioprvi.rtvslo.si/2019/07/nocni-obisk-1607/

Proga je pripravljena in čaka na tekače. Traserji, med njimi tudi mladi Nik Potokar, so že potegnili trak od starta do vrha Grintovca ( 9,8 km ) in označili progo.

Medtem pa v dolini pri Papeževih vse v akciji: treba je založiti vseh sedem okrepčevalnic od Konca do vrha Grintovca ( od Kokrskega sedla do vrha je treba znositi 500 l vode, 150 kg različnega sadja ), poskrbeti je treba za malico in pijačo za prostovoljce in tekače na Kokrskem sedlu. Poteka urejanje predprijav, oblikovanje priznanj, priprava bogatih praktičnih nagrad za 48 najboljših v različnih kategorijah, skrb za objavo v medijih, priprava startnega in razglasitvenega prostora …

Tekači, pohodniki, navijači in ljubitelji teka, vabljeni na izjemen športni dogodek v osrčju Grintovcev.

Mira Papež