Natisni to stran

Velikonočni 21. tek k sv. Primožu uspel v zadovoljstvo tekačev in organizatorja

ZnakKGTNa velikonočno soboto se je kljub slabemu vremenu in prazniku teka udeležilo 96 tekačev in tekačic, ki so tekli k sv. Primožu , ter 14 tekačev in tekačic v otroških kategorijah na kratki progi.
Najhitreje je k cerkvici pritekel Peter Lamovec, ki je za 3,5 km dolgo progo z višinsko razliko 400 m potreboval 16:32. V ženski kategoriji je bila najhitrejša Sara Jaklič s časom 20:50.
Na slovesni razglasitvi rezultatov, podelitvi nagrad in medalj je Matej Slapar, podžupan Občine Kamnik, čestital vsem tekačem, vsem občankam in občanom pa tudi ob občinskem prazniku, saj je bil tek tudi eden od dogodkov v počastitev le-tega.
Dušan Papež, predsednik KGT Papež, organizator teka, tudi novi predsednik Občinske športne zveze, je tekačem čestital za odlične rezultate na 1. tekmi Tekaškega pokala Občine Kamnik in jih povabil tudi k ostalim.
Najmlajši so tekli na kratki progi za Pokal Calcita, vsak tekač je prejel medaljo. Najboljšim trem pa je Miran Škrtič, trener KGT Papež, podelil pokale in praktične nagrade. Med deklicami /dečki je bila najboljša Lia Udovič, druga je bila Karin Ferlič, med dečki je bil najhitrejši Nejc Petek, sledil je Nik Potokar (oba KGT Papež), tretji je bil Urban Mali.
V kategoriji deklice /dečki letnik 2005 in 2006 so zmagovalne stopničke zasedli samo tekači KGT Papež :absolutno najhitrejša na progi je bila Maša Viriant, druga Viktorija Dolinšek, tretja pa Zoja Kranjec, med dečki je zmagal Jakob Jeras, Nik Romšak je bil drugi, Kris Kukovič pa tretji.
Špela Papež Zamljen, trenerka KGT Papež, je bila podeljevalka dečkom in deklicam na dolgi progi. Med deklicami /dečki (l. 2003-2004) je bila najhitrejša Klara Zupanc Korošec, druga Lana Poličnik in tretja Tjaša Uršič (obe KGT Papež). Sledili sta Eva Šinkovec in Iza Škrtič.Pri dečkih je bil najhitrejši Izak Poljanšek, drugi je bil Aleš Poljanšek, tretji Žan Grčar, četrti pa David Golob (vsi KGT Papež).
Med starejšimi deklicami/dečki (l. 2001-2002) je bila najhitrejša tekačica KGT Papež, Hana Dobovšek. Druga je bila Nuša Mali (ŠD Sela ), tretja pa Tjaša Ćirović (KGT Papež). Med starejšimi dečki je k sv. Primožu najhitreje pritekel Rok Sušnik, sledil mu je Nejc Uršič (oba KGT Papež), tretji je bil Peter Volk (Calcit bike team). Sledila sta Rok Podbregar in Žan Kranjec (oba KGT Papež).
Predsednica KS Kamniška Bistrica, g. Karla Urh , je podelila nagrade najboljšim mladinkam in mladincem. Karmen Orehek (KGT Papež) je bila najhitrejša, druga je bila Ajda Auersperger (ŠPO PD Kamnik). Med mladinci je bil najhitrejši tekač KGT Papež, Tine Habjan, drugi je bil Tine Hren , tretji pa Marino Mekiš (KGT Papež).
Podžupan Matej Slapar je bil podeljevalec najboljšim ženskam in članom A. Sara Jaklič (TK Šmarnogorska ) je k sv. Primožu pritekla kot prva, druga je bila Maja Peperko, tretja pa Barbara Galjot (TK Utrip).
Peter Lamovec (ŠD Tabor Žiri) je zmagal v kategoriji člani A (l. 1996-1977) in absolutno. Drugi je bil Gašper Bregar, tretji je bil Aljaž Božič (oba KGT Papež). Sledili so ostali tekači KGT Papež: Tugo Križnar je bil 10., Simon Razpotnik 11., 18. je bil David Dolinšek.
Članom B kategorije (l. 1976-1967), veteranom in veterankam je nagrade podelil Dušan Papež. Prvi je bil Simon Alič , drugi Franci Volkar (ŠKD Mekinje), tretji pa Metod Bregar (KGT Papež). Marko Spruk je bil 10. in Franci Orehek 12. (oba KGT Papež).
Marinka Milić (ŠKD Mekinje) je bila najhitrejša med veterankami (l. 1966 in starejše). Jolanda Petač je bila druga in Andreja Kušar tretja. Lado Kveder (ŠKD Mekinje) je bil najhitrejši med veterani A (l. 1966-1957), sledila sta Milan Vivod in Franci Teraž (KGT Papež). Organizator in duša teka k sv. Primožu, Ivan Urh (KGT Papež), je bil prvi med veterani B kategorije (l. 1956 in starejši) , sledil je Tone Klemenc (KGT Papež), tretji je bil Milovoj Papič .
V absolutni ženski konkurenci je bila najhitrejša peterica: Sara Jaklič, Klara Zupanc Korošec, Maja Peperko,Karmen Orehek in Hana Dobovšek. Peterica najboljših med moškimi absolutno: najhitrejši Peter Lamovec, Simon Alič,Gašper Bregar, Franci Volkar, Aljaž Božič. Denarne nagrade je podelil Ivan Urh, organizator in trener KGt Papež.
Posebni nagradi pa sta iz rok Ivana Urha prejela tudi najmlajši udeleženec Taj Udovič (l. 2011) in najstarejši Miha Horvat (l. 1938).
Tek je odlično uspel tako v zadovoljstvo tekačev kot organizatorja, seveda pa ne brez neutrudnih pomočnikov, donatorjev in sponzorjev. Hvala vsem, posebna zahvala velja Calcit d.o.o., Gostilni pri Planinskem orlu ter Avtoličarstvu in avtokleparstvu Papež, ki že več let finančno pomagajo pri izvedbi teka.