Na 25.teku k sv. Primožu člani in članice KGT PAPEŽ - ekipni državni prvaki, zmagovalca teka Timotej Bečan in Mojca Koligar

Na 25. teku k sv. Primožu člani in članice KGT PAPEŽ - ekipni državni prvaki, zmagovalca teka Timotej Bečan in Mojca Koligar (oba KGT PAPEŽ)

Na jubilejnem 25. teku k sv. Primožu, ki je bilo ekipno državno prvenstvo v gorskih tekih, so člani in članice KGT PAPEŽ osvojili naziv ekipnih državnih prvakov. Absolutna zmagovalca sta bila Timotej Bečan in Mojca Koligar (oba KGT Papež).

Timotej Bečan je le za sekundo (15:43) zaostal za dosedanjim rekordom domačina Sebastjana Zarnika. Drugo mesto je pritekel Miran Cvet (16:44), skupaj z Bečanom sta bila ekipna prvaka. Tudi drugo, tretje mesto in četrto mesto so med ekipnimi pari pritekli tekači prireditelja KGT Papež. Četrti Gašper Bregar in domačin Nejc Uršič na 8. mestu sta bila prejemnika srebrne medalje, Urban Žitnik in Luka Mihelič pa bronaste. 4. mesto sta zasedla domačina Domen in David Vogrin. 9. mesto sta pritekla Rajko Sršen in Bojan Galin, deseto legendi gorskega teka Ivan Urh in Franci Teraž, enajsto pa Anton Knavs in Primož Karlin.

Med članicami so tekačice KGT Papež pritekle bron in naziv državnih prvakinj. Zmagovalka Mojca Koligar (20:02) in drugouvrščena Tina Klinar (21:09) sta osvojili naziv ekipne državne prvakinje. Bron sta si delili Urša Trobec in Petra Miklavčič.

Ekipno medaljo med mladinci sta na 4. mestu zgrešila Aleš Prelovšek in Nik Romšak.  

Razglasili so tudi vseekipnega prvaka : med 16 klubi je bil KGT Papež z dosežki 24 udeležencev   prejemnik plakete za 2. mesto.

Na odprtem tekmovanju sta 3. mesto zasedla Luka Petek med ml. dečki in Matevž Kuhar med dečki, peti je bil Filip Pavlin. Med st. dečki in deklicami je bila Viktorija Dolinšek peta, Nejc Petek pa šesti. Veteranka Boža Meža je bila med članicami 14.

Tekmovanje je potekalo ob upoštevanju vseh razmer COVID-19, tako tudi slovesna podelitev in razglasitev rezultatov ob cerkvici Sv. Primoža. Podeljevalci Bogdan Pogačar, podžupan Občine Kamnik, Dušan Papež, predsednik Združenja za gorske teke in delegat Bojan Kožuh, sekretar svetovne zveze WMRA Tomo Šarf in organizator Ivan Urh so prvim trem podelili  lepe praktične in denarne nagrade, medalje, pokale ter plakete. Zanje so prispevali donatorji in dolgoletni sponzorji: Avtoličarstvo Papež, Calcit d.o.o, Mizarstvo Golob Darko s.p., Okrepčevalnica Sv. Primož. Za varnost so skrbeli zdravniška služba, gasilci PGD Kamniška Bistrica in gorski reševalci.

Kot vsa leta doslej pa je svoj trud in srce pri organizaciji razdajal Ivan Urh, legenda gorskega teka, kot gonilna sila organizacijskega odbora.

O teku si preberite še:

http://gorski-teki.si/artikal_Timotej-Becan-in-Mojca-Koligar-prva-na-25-teku-k-sv-Primozu-KGT-Papez-ekipno-drzavni-prvaki

https://prijavim.se/index_page/news/12419/ekipno_drzavno_prvenstvo_med_clani_z_zmago_dvojic_kgt_papez_kamnik/#lang

Mira Papež

Timotej bečan zmagovalec

Mojca Koligar zmagovalka

Vseekipni zmagovalci podeljevalec podžupan Bogdan Pogačar

Ivan Urh z zmagovalcema