Praznični teden prinesel odlične uvrstitve tekačev KGT Papež

Tradicionalnega 34. mekinjskega krosa se je udeležilo kar 17 tekačev KGT Papež.

Absolutni zmagovalec je bil Timotej Bečan. Zmagovalci v različnih kategorija so bili še Ivica Žlogar, Gašper Bregar, Franci Teraž. Zmagovalne stopničke na 2. mestu so dosegli: Lija Zamljen, Urška Trobec, David Vogrin, Mirko Janjatovič, na 3.mestu pa Marko Spruk, Bojan Kožuh in Dragica Cvišić. Četrtouvrščeni so bili Tim Zamljen, Tatjana Kožuh, Aleš Prelovšek, Domen Vogrin, Elija Bečan, šesta sta bila Karol Mali in Gregor Mlakar.

27.april je bil zelo uspešen tudi za Nejca Uršiča na Ultra Trail Vipava Valley, ki je premagal 30-kilometrsko preizkušnjo s 1650 višinskimi metri vzponov in spustov. Na oder za zmagovalce je stopil na 3. stopničko.

Teka na Lisco so se udeležili štirje člani kluba (8km, 830 m gor, 80m dol), kjer je zmagala Ivica Žlogar med članicami nad 55 let. Pokala je bila deležna tudi Dragica Cvišić.

Praznični teden pa smo zaključili na italijanskem državnem prvenstvu v gorskih tekih v Lanzadi.

Med članicami je zmagala Lucija Krkoč (ŠD Nanos).

Med mladinci sta se odlično uvrstila Tine Žižmond na šesto in Klara Močnik na 7. mesto (oba KGT Papež). Mark Kočar je bil petnajsti, Sara Bilban deveta. Mladi tekači šport in šolo zelo uspešno usklajujejo. Dolgo vožnjo so tako izkoristili tudi za učenje in branje.

Čestitamo!

Mira Papež

Klara Močnik Medium

Po tekmi še učenje Medium

Nejc Uršič Vipava trail Medium

Tekači na Lisco Medium

Lucija Krkoč zmagovalka italijanskega državnega prvenstva

Lija Zamljen 2. na mekinjskem krosu

Zmagovalca mekinjskega krosa