Primoz2015 92Zadnjo soboto v marcu je Ivan Urh v okrilju KGT Papež organiziral tradicionalni 15. gorski tek k cerkvici Sv. Primoža. Na prireditvi, ki je potekala tudi v počastitev praznika Občine Kamnik, je letos teklo 161 tekačev.
Na dolgi progi (3,5km, višinska razlika 400m) je teklo 120 tekačev, od tega kar 14 tekačev in tekačic od 13. -14. leta . Absolutni zmagovalec proge je bil Mitja Kosovelj . Le-ta s časom16:36 ni podrl rekorda Sebastjana Zarnika (15:42 iz leta 2005), ki zaradi poškodbe letos ni nastopil. Na 2. mestu je bil domačin Peter Letnar (AD Mass). Med ženskami je bila najboljša Mateja Šuštaršič (AK Portovald) s časom 21:38, na 3. mestu pa domačinka Janja Baloh (26:50).

V kategoriji dečki l. 97 je bil prvi Matevž Škrtič (KGT Papež). Pri deklicah l. 97 so 1.-3. mesto zasedle Karmen Orehek ,Diana Kotnik, Klara Kregar (vse KGT Papež). V kategoriji deklice/dečki l. 96 je bila odlična druga Suzana Orehek (KGT Papež), pri dečkih pa četrti Leon Obreza (Triatlon). Pri dečkih /deklicah l. 98 je zmagal Uroš Čirović ,druga sta bila Mark Mandič in Ana Majnik (KGT Papež). Pri mladinkah/mladincih sta zmagala Eva Aljančič (AK Domžale) in Domen Zupan (AD Mass). Na 2. in 3. mestu sta bila Matic Slabe in Mitja Kotnik na 6. pa Denis Milič(vsi KGT Papež). V kategoriji mlajši veterani je zmagal Igor Šalamun (KGT Papež), drugi je bil Lado Kveder (ŠKD Mekinje), tretji Bojan Kemperl in četrti Lado Urh (oba KGT Papež). V kat. veterani je bil zmagovalec Tone Klemenc (KGT Papež), sledil mu je Zvone Kemperl (PD Komenda). Pri st. veteranih je zmagal Tone Petek (ŠKD Mekinje), na 3. mestu pa je bil Miha Horvat (Sulci).
Na krajši progi (600m) za Pokal Calcita je teklo 41 mladih tekačev. Absolutni zmagovalec proge je bil Timotej Rozman (2:09:07) . V kategoriji dečki l. 99-2000 je 2. mesto dosegel Domen Obreza (Trisport), 4.m.-Rok Slabe, 7.-9.m. Žak Rutar, Lenart Sušnik, Grega Zagorc (vsi KGT Papež). Med deklicami pa so prva tri mesta pripadla tekačicam Trisporta (Tinkara Capuder, Tjaša Vrtačič, Klara Strehar), na 4.m.-Nuška Uranič, 7.-8.m- Iris Kreč, Neža Grčar (vse KGT Papež).


V kategoriji dečki l. 2001 in mlajši sta prva dva mesto zasedla Klemen Golob in Matej Šlebir(oba KGT Papež), tretji je bil Jan Grilj (Trisport), na 4.-5. m. sta bila Luka Uranič in Igor Cosić (oba KGT Papež), od 6.-13.m. so si sledili tekači TK Trisport. Pri deklicah l. 2001 in mlajše so prva tri mesta zasedle tekačice KGT Papež ( Ana Milović, Tjaša Čirović, Manca Oražem), na 5. in 6. m. sta bili Jona Poljanšek in Iza Škrtič(obe KGT Papež).sv. primoz skupinska1
Vsak udeleženec je prejel praktično nagrado in malico. Najboljši trije v vsaki kategoriji so prejeli medalje, praktične nagrade, zmagovalci otroških kategorij še pokal. Prvih devet žensk in prvih petnajst moških absolutno so poleg praktičnih nagrad prejeli še denarne. Razglasitev je vodil Metod Močnik, športni novinar in dober poznavalec gorskega teka. O svetovnem prvenstvu, ki bo potekalo od 3.-5. septembra letos na trasi tega teka , sta spregovorila Tomo Šarf, predsednik odbora za gorske teke in član svetovne zveze, ter Dušan Papež, direktor tekme , ki je povedal o organizacijskih pripravah na SP, ki že potekajo.
Kljub deževju je bil organizator zadovoljen z uspešno izpeljano tekmo.
Predsednik KGT Papež je bil zadovoljen tudi z odličnimi uvrstitvami in rezultati tekačev kluba , posebno z najmlajšimi. S sistematičnim in trdim delom mladih tekačev ter njihovih mentorjev (Ivan Urh, Miran Škrtič, Uroš Tomec , Špela Papež, Aleš Zamljen) odlični rezultati ne smejo izostati tudi v bodoče.