Letni zbor tekačev KGT Papež

Letni zbor tekačev KGT Papež je potekal v OŠ Stranje pod vodstvom predsednika kluba Dušana Papeža. Pregled odlične sezone so si ogledali preko spletne strani https://kgtpapez.si/index.php/sl/.

Najboljši tekači so prejeli za svoje dosežke lepe nagrade (priloga). Vsak tekač pa je prejel ovratno rutko in nalepko. Papež jim je predstavil koledar tekem v Pokalu Slovenije v gorskih tekih in trail in Tekaškega pokala občine Kamnik za sezon. 2024. Seznanili so se tudi s finančnim poročilom za leto 2023 in smernicami za delo v 2024 ( startnine, članarina, vadnina, kategorizacije, zdravniški pregledi, klubska oprema).

Tekači so pohvalili delovanje kluba, ki zelo skrbi za svoje člane. Dušan Papež jim je zadovoljen in ponosen čestital za minulo delo in zaželel uspešno sezono 2023. Sledilo je druženje.

 

NAGRADE IN PRIZNANJA

 

Za dosežke v lanskem letu prejmejo brezplačno startnino na Pokalnih tekih in za državno prvenstvo ter tekih po dogovoru naslednji člani:

 1. kategorizirani športniki za leto 2023: Kaja Kegl Vencelj, Timotej Bečan, Miran Cvet, Marjan Zupančič, David Vogrin, Nuša Mali, Domen Potočnik (državni razred)

     Klara Močnik (dvakrat mladinski razred + perspektivni razred (velja 2 leti)

 1. zmagovalci Pokala v različnih kategorijah: Miran Cvet, Ivica Žlogar, Boža Meža, Klara Močnik
 2. veterani za dosežke na SP:

Ivica Žlogar + Urša Trobec, Bojan Galin (veteransko SP)

 1. Ivan Urh – organizator teka k sv. Primožu
 1. trenerja mladih- Nejc Uršič in Matic Tevž

 

 1. Izjemni športni dosežki : Terapija pri priznanem bioenergetiku Tomažu Hojniku

Timotej Bečan – Naj gorski tekač 2023

Klara Močnik – perspektivna športnica

Bojan Galin – svetovni prvak v kategoriji M65

KLARA MOČNIK - PERSPEKTIVNA ŠPORTNICA

Klara je že v svoji prvi sezoni v mladinski konkurenci dosegla odlične rezultate tako na domačih kot tudi na mednarodnih tekmah.

Mednarodni »prvenec« - Balkansko prvenstvo v Črni gori sredi meseca maja – je zmagoslavno odtekla in se okitila z nazivom balkanska prvakinja.

Dva tedna kasneje je na ugledni mednarodni tekmi mlajših mladink »U18 WMRA International cup« v Franciji dokazala, da zmaga na prvenstvu Balkana ni bila slučajna. Dosegla je odlično 9. mesto v konkurenci mladink iz 14 držav; ekipno so bile Slovenke uvrščene na zelo visoko 5. mesto. Še en teden kasneje je na Svetovnem prvenstvu v Innsbrucku dosegla 14. mesto med mladinkami. Visoka uvrstitev z majhnim zaostankom za najhitrejšimi je velik tekmovalni dosežek. Dejstvo, da bo Klara z mladinkami tekmovala še v naslednjih sezonah, pa imeniten obet in obveza za prihodnost. Klara je tudi zmagovalka Pokala Slovenije. Na petih najpomembnejših domačih tekmovanjih je dvakrat zmagala, enkrat bila druga in dvakrat tretja. Je kategorizirana športnica mladinskega in perspektivnega razreda.

TIMOTEJ BEČAN - NAJ GORSKI TEKAČ 2023

Timotej ostaja mož št.1 slovenskega gorskega teka, čeprav v letošnjem letu na domači tekaški sceni ni bil tako nepremagljiv kot v preteklih sezonah.

V letošnji sezoni je ponovno dosegel naziv prvaka Slovenije v teku navkreber na Poreznu. Odlično je tekel tudi na Šmarni gori, kjer se je v ugledni mednarodni konkurenci do zaključne strmine boril za zmago. V skupnem seštevku Pokala Slovenije je bil tretji. Čeprav mu nastop na »vertikalu« na največji tekmi sezone, svetovnem prvenstvu v Innsbrucku, ni šel po načrtih, je vtis popravil na tekmi gor/dol z zelo dobrim 35. mestom med 128 tekmovalci.

Cikel tekem Svetovnega pokala je letos končal na 29. mestu. Na »Challenge Stellina« v italijanski Susi je s 7.mestom še enkrat dokazal, da se lahko enakovredno kosa z najboljšimi evropskimi gorskimi tekači. V Collini je tudi po njegovi zaslugi slovenska štafeta osvojila 5. mesto.

 

BOJAN GALIN – svetovni prvak v kategoriji M65

 

Bojan je gorski tekač, tekel je v kategoriji starejši veterani. V Pokalu Slo je bil drugi v skupnem seštevku točk. Zmagovalne stopničke je zasedel kot državni prvak in podprvak, na pokalnih tekmah kot drugi in tretji.

Na Svetovnem prvenstvu za veterane na Madeiri je bil v teku navkreber peti. V dolgem trailu (32km) je s časom 3,03:21 zmagal in si nadel prestižni naziv svetovnega veteranskega prvaka v kategoriji M65.

Nagrade

DELOVANJE KLUBA V LETU 2024

 1. Udeležba tekem Pokala Slovenije
 1. Prevoz za mlade tekače – poskrbi klub.
 2. Startnina - letos je sprememba. Prejšnja leta smo povrnili startnine tekačem za pokalne tekme in za boljše uvrstitve na pomembnejših tekmah, kot so SP in EP. Zaradi prevelikih stroškov in manj sredstev si tega ne moremo več privoščiti.

Za leto 2024 klub plača startnino:

 • kategoriziranim športnikom leta 2023: Kaja Kegl Vencelj, Timotej Bečan, Marjan Zupančič, David Vogrin, Nuša Mali, Domen Potočnik (državni razred)

     Klara Močnik (2-krat mladinski razred + perspektivni razred (velja 2 leti)

 • zmagovalcem Pokala v različnih kategorijah: Miran Cvet, Ivica Žlogar, Boža Meža, Klara Močnik
 • tekačem za posebne dosežke:

Ivica Žlogar + Urša Trobec, Bojan Galin (veteransko SP)

Timotej Bečan – Naj gorski tekač 2023

Klara Močnik – perspektivna športnica

 • organizator teka k sv. Primožu – Ivan Urh
 • trenerjema Matic Tevž in Nejc Uršič
 • Registracija / kategorizacija športnika

3) Obvezni zdravniški pregledi za kategorizirane športnike

Zdravniški pregledi za kategorizirane športnike so brezplačni in nujni. Obsega pregled krvi, urina, srca, pljuč, obravnavanje poškodb, obremenitveni test.

Prosim, da dostavite potrdila, ki so del naše dokumentacije. V primeru inšpekcije plačamo visoko kazen, če jih ne opravite.

Preglede lahko opravite:

Ljubljana, Klinični inštitut za medicino dela, prometa in športa - Center za medicino športa Grablovičeva ulica 42

Ga. Vera Oblak   Tel: 01 300 82 93 E-pošta: //This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it./">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zdravstveni dom Celje

Ga. Brigita Fižuleto Tel.: 03 5434 419/ 417 E-pošta: //This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it./">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 1. Izpolnjevanje obrazca POROČILA O SEZONI 2023

Nujno je potrebno izpolniti poročilo o sezoni za leto 2023. Namreč za vsakega aktivnega tekača potrebujemo te podatke za kandidiranje na razpisu za športne dosežke v Občini Kamnik in od tega so odvisna finančna sredstva.

 1. Spletna stran – Ažurno obveščanje o udeležbi na tekmah s fotko, da jih objavimo na spletni strani.
 1. Članarina za vsakega člana kluba je 10 €. Račun še sledi.
 1. Vadba mladih tekačev: Vadnina za vadbo dvakrat tedensko – 10€.

 1. Klubska oprema za tekače: možen nakup dresa, anoraka, trenirke, pajkic; sprejemamo naročila. Podjetje Banem je prenehalo z delom, marca pa začne nova firma, zato kolekcija ostane enaka.

Zapisala Mira Papež.

IMG 5ac2696dd8e202b4be5b3727cfbcc8aa V

IMG f3214921040c5ac7c07765e365d4d7fd V

IMG 03bc59fd52d188ca20da0c14a5c9578e V 1

IMG d678e04727a0e904150e6444562d8eea V

IMG f3214921040c5ac7c07765e365d4d7fd V

IMG d233e2a75f1a1f45fc23c1dfdb1b49e5 V