×

Opozorilo

JUser: :_load: Ne morem naložiti uporabnika z id: 251

Odlični dosežki tekačev KGT Papež na svetovnih prvenstvih v Italiji

Premana v Italiji je bila v enem tednu prizorišče dveh pomembnih tekem v gorskih tekih: svetovnega prvenstva v gorskih tekih in svetovnega prvenstva v gorskem maratonu, ki so se ga uspešno udeležili tudi slovenski tekači.

Na SP v gorskih tekih so se med deseterico najboljših uvrstili samo trije Evropejci, v prvi polovici med člani je bil tudi Gašper Bregar, tekač KGT Papež, Timotej Bečan je bil 52. Tine Habjan 47. in Nejc Uršič 53. 6,3 km dolg krog s kar 430 m višinske razlike so člani pretekli dvakrat, mladinci pa enkrat. Krog je je bil tehnično zelo zahteven z menjavami ritma.

Na gorskem maratonu (32 km, 2900 m v. r.) je bila na odličnem 4. mestu Petra Tratnik, Mojca Koligar (KGT Papež) in Mihaela Tušar so ekipno dosegle 5. mesto, člani Rok Bratina (18.), Luka Mihelič (19.) in Luka Kovačič (21.), slednja tekača KGT Papež, pa ekipno 6. mesto.

Na letnem Kongresu svetovne zveze za gorske teke je bilo izvoljeno novo vodstvo: predsednik je postal slovenskim gorskim tekačem dobro znan Novozelandec Jonathan Wyatt, tudi rekorder Grintovca, generalni sekretar pa Tomo Šarf, zdajšnji predsednik Združenja za gorske teke pri AZS

Čestitamo!

Mira Papež

Foto: Tomo Šarf

SP 2017