Izjemni podvigi tekačev KGT Papež

Izjemni podvigi tekačev KGT Papež: Bojan Galin, svetovni prvak med veterani M65, Urški Trobec in Ivici Žlogar ekipno bron in srebro, Katja Kegl Vencelj, deveta ženska na TOR (330km)

Na Madeiri je potekalo 22. veteransko svetovno prvenstvo. Bojanu Galinu je uspel veliki tekaški podvig, v kategoriji M65 je na dolgi razdalji s časom 3,03:21 osvojil prestižni naslov svetovnega prvaka. Ivica Žlogar in Urša Trobec sta dolgi trail (32 km) pretekli kot peta in šesta, ekipni razvrstitvi po bronu na vzponu sta pritekli še ekipno srebrno.

Izjemno tekaško zgodbo je z možem Vencljem spisala Katja Kegl Vencelj.

TOR DES GEANTS je 330 km tekaška preizkušnja za vrhunske tekače. Na Dirki med velikani gledaš na Mont Blanc, Gran Paradiso, Monte Roso, Matterhorn. V ženski konkurenci je bila 9., absolutno 51., od 1100 tekmovalcev (od tega jih je uspešno zaključilo 60%). 102 uri je zaenkrat najboljši čas vseh Slovencev, ki so kdaj naredili TOR.

Presrečna je na koncu izjavila: » Tor des Geants je dirka, ki te spremeni, je izkušnja za življenje, ki bogati. Ponosna sem, da sem tokrat finišer!«

Na dosežke naših tekačev smo ponosni tudi mi!

Mira Papež

Verani na SP

Katja Kegl Vencelj in Toni Vencelj