Prvenstvene uvrstitve Maruše Tereze Šerkezi, odlična popotnica za bližnje svetovno prvenstvo

lpago Bike Funtastic – Internazionali D’italia Series je bila četrta letošnja dirka izredno močnega pokala v Italiji. Pri Mednarodni kolesarski zvezi UCI je bila s statusom C1, kar pomeni, da so si tekmovalke in tekmovalci lahko privozili kar lepo število točk. Te sicer ne štejejo več za prihajajoče OI, a so še vedno zelo pomembne tako za posameznika kot državo, za katero nastopa.

 Zadnjo soboto junija je barve Slovenije v Alpago v kategoriji U19w zastopala Maruša Tereza Šerkezi (reprezentanca Slovenije in KD Rajd Ljubljana), ki je v konkurenci 39 tekmovalk iz Italije, Avstrije, Irske, Španije, Češke, Nemčije, Albanije in Nizozemske, po uri, 5 minutah in 49 sekundah dirkanja za 37 sekund prehitela prvo zasledovalko, Italijanko Giado Martinoli (Scott Racing Team), in za skoraj dve minuti tretjeuvrščeno Avstrijko Antonio Grangl (reprezentanca Avstrije). To je bila Marušina prva tekma v gorskem kolesarjenju po daljšem počitku, ki ga je prekinila z nastopom na državnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu, ki ga je gostilo Trebnje predzadnjo junijsko nedeljo in kjer je v silovitem pobegu z mladinkama Meto Tancik (BTC City) in Evo Terpin (KD Rajd) postala državna prvakinja v cestnem kolesarstvu.

 Maruša Tereza je po tekmi v italijanskem Alpago povedala:

Vroče , vročina , poletje ... XC junior class dirka v Alpago, @internazionaliditaliaseries. Moj start danes je bil načrtovan, da spustim in potem lovim in vidim, kje pridem naprej. Igra glave in trening psihe, po daljšem počitku in posvečanju šoli @gimnazija_siska. Ko sem prvi krog čez okrepno cono peljala bolj na repu tekme, se je moj dragi trener zbal in rekel, da pretiravam pa le naj ne. In potem sem počasi stopnjevala do prve pozicije in jo ohranjala. Kljub res vročini, sem se počutila dobro. Posebej pa sem zadovoljna s spusti, kjer sem nadgradila in jih odpeljala dobro.

 Hvala sotekmovalkam za dobro tekmo. Hvala @sloveniacyclingfederation in @kdrajd za podporo.

 Maruša Tereza, si je s tem prislužila novih 90 UCI točk in s tem še bolj utrdila 1. mesto na mednarodni UCI lestvici v disciplini olimpijski kros. V soboto je na tekmi med članicami nastopila in zmagala Tanja Žakelj, ki bo na prihajajočih olimpijskih igrah v Parizu v gorskem kolesarjenju zastopala barve Slovenije. V nedeljo so se zvrstili še nastopi mlajših kategorij, kjer je v kategoriji U15w nastopila in zmagala kamničanka Tajda Šoštarko (KD Calcit), kar ji je lahko dobra popotnica za prihajajoče evropsko prvenstvo mladih na Švedskem in predvsem odločitev, da se udeležuje tekem najvišjega ranga z zdravo in močno konkurenco.

Maruša Tereza je še dodala, da se po zaključku 2. letnika Gimnazije Šiška odpravlja na krajše priprave v italijanski Livigno. Sledi državno prvenstvo v Trbovljah. Misli pa so že usmerjene na svetovno prvenstvo konec avgusta, ki ga letos gosti Andora. Za konec se je zahvalila še vsem navijačem in podpornikom in predvsem svojemu klubu KD Rajd in Kolesarski zvezi Slovenije za podporo. »Misli pa nikakor ne morejo mimo Mire in Dušana Papeža, ki sta me kot športnico predlagala Lions klubu Kamnik za finančno donacijo, kot pomoč na moji športni poti.« je Maruša strnila svoje misli in se Lions klubu Kamnik za podporo iskreno zahvalila.

Matjaž Šerkezi

Maruša

Maruša2 Medium

Maruša3 Medium