Ivan Urh , organizator bližnjega 23. gorskega teka k Sv. Primožu, prejel bronasto priznanje Občine Kamnik

Ivan Urh , organizator bližnjega 23. gorskega teka k Sv. Primožu, prejel bronasto priznanje Občine Kamnik
Ivan Urh je prejel bronasto priznanje Občine Kamnik za požrtvovalno delo z mladimi, oblikovanje športnih osebnosti in za dolgoletno uspešno organizacijo teka k Sv. Primožu, ki veliko pripomore k promociji občine Kamnik širom Slovenije.

Ivan Urh je leta 1977 začel svojo bogato športno pot pri Smučarskem klubu Kamnik kot tekmovalec v smučarskem teku, krosu in suhem biatlonu. Kot član Atletskega kluba Olimpija, Atletskega kluba Kamnik in italijanskega kluba Nuova Aurora je dosegal izjemne dosežke in oral ledino v gorskem teku. Kot predstavnik nekdanje reprezentance Jugoslavije, katere član je bil pet let, je na prvem svetovnem prvenstvu v gorskih tekih, v Italiji leta 1985, osvojil 27. mesto. V obdobju od leta 1991 do 1996 je tekmoval kot član reprezentance Slovenije in dosegal odlične uvrstitve. Na prvem evropskem prvenstvu v gorskih tekih, leta 1995 v Franciji, je osvojil 29. mesto. Ivan Urh je uspešno tekmoval tudi na drugih mednarodnih tekmah, med drugim kot član štafete v Morbegnu. Več kot desetkrat pa se je udeležil prestižne tekme v gorskem teku na najvišji vrh Walesa.
Svojo trenersko pot je začel leta 1981, kjer je kot trener sekcije Smučarskega kluba Kamnik deloval do leta 1984. Ob ustanovitvi Kluba gorskih tekačev Papež, leta 2001, je postal njihov član, kjer že sedemnajsto leto deluje kot odličen trener mladih. S svojimi bogatimi športnimi izkušnjami in z izrednim posluhom za športno osebnost mladih je izoblikoval številne odlične gorske tekače. Ivan Urh je svojim varovancem kot oče, vozi jih na trening in domov ter jim postreže s slastnimi tortami, ki jih speče sam. Na pripravah in tekaških taborih se izkaže v vlogi trenerja in kuharja. Več let je bil tudi trener mladih na vseslovenskem tekaškem taboru na Vojskem in Pokljuki.
Ivan Urh je vse svoje življenje posvetil športu. Tek je njegov način življenja: ne samo kot tekmovalec in trener, ampak tudi kot organizator tradicionalnega, letos že triindvajsetega, gorskega teka k Sv. Primožu. Ta pomeni otvoritev sezone gorskega teka, saj je prvi tek v Tekaškem pokalu Občine Kamnik ter ena od prireditev ob prazniku Občine Kamnik. Zaradi odlične organizacije in prijazne gostoljubnosti je prireditev vsako leto bolj obiskana.
Ivan Urh se, več kot 40 let, aktivno ukvarja s športom. Že 36 let trenira mlade športnike in 23 let organizira tradicionalni gorski tek k Sv. Primožu. Svojo športno pot je začel kot tekmovalec, nadgradil pa jo je kot odličen trener in organizator tekem.
Mira Papež