četrtek, 09 marec 2017 22:35

Slovesen zaključek 8. zimske lige Sveti Primož

Oceni ta prispevek
(0 glasov)

8. zimska liga Sveti Primož, ki je potekala vsako soboto od lanskega novembra do letošnjega marca, se je z zadnjo izvedbo 5.3.2017, podelitvijo medalj in pokalov udeležencem, tudi uradno končala, lahko pa bi jo ocenili za zelo uspešno, saj se jo je udeležilo skoraj 1.000 udeležencev, kar jo zagotovo uvršča med ene najuspešnejših in najbolje obiskanih športnih prireditev na Kamniškem.

Podeljenih je bilo 9 medalj v otroški kategoriji, ki so jih prejeli najmlajši za udeležbo na vsaj sedmih sobotnih srečanjih. Medalje so prejeli: Aleš Prelovšek, Žan Romšak, Nik Romšak, Nejc Romšak, Joža Šerkezi, Jakob Pišek, Iza Škrtič, Viktorija Dolinšek in Maruša Tereza Šerkezi.

Prehodni pokal v ženski konkurenci je iz rok lanske zmagovalke Maje Peperko prejela Špela Novak, v moški konkurenci pa Gregor Osolnik. Podeljenih je bilo tudi nekaj posebnih priznanj, in sicer je pokal za »Tekaško korenino« prejela Stanka Hribar, Ladu Kvedru pa je bilo podeljeno »Športno srce« za vso pomoč in požrtvovalnost pri gorskih tekih ter za udeležbo na vseh izvedbah 8. zimske lige. Med mlajšimi fanti je pokal prejel Nik Romšak, starejše fante je že preveč zvila puberteta in nihče od njih ni bil na ligi vsaj 10- krat.  Viktorija Dolinšek je prejela pokal kot mlajša deklica, Iza Škrtič pa starejša. Podeljen je bil pokal tudi najmlajšemu udeležencu lige Cici-Polžek tekaču, ki ga je letos prejel šestletni Nejc Romšak.

Udeleženci 8. zimske lige se bodo prek poletja udejstvovali na drugih tekmovanjih in rekreativnih prireditvah, novembra letos pa se bodo zagotovo ponovno srečali na Vegradu in zastavili serijo vzponov na Svetega Primoža v 9. zimski ligi Sveti Primož.

Izpostaviti velja tudi projekt Zdrav življenjski slog, ki poteka na OŠ Stranje pod mentorstvom Tinkare Skamen Šerkezi in njihovo vsako-sobotno udeležbo na zimski ligi.

8. zimska liga Sv. Primož je potekala pod okriljem KGT Papež in pod vodstvom organizacijskega odbora: Miran Škrtič, Lado Kveder, Igor Alpner, ki je ves čas vzorno skrbel za rezultate in Matjaž Šerkezi. Za fotografsko dokumentacijo je ves čas lige skrbel Janko Žibert.

8. Zimsko ligo Sveti Primož so pomagali izpeljati:
- Fritid športna prehrana, ki je poskrbela za nekaj tematskih izvedb lige in tekačem predstavila športno prehrano.
- Mizarstvo Golob, Danilo Golob za vse čaje, ki so pogreli udeležence lige pri Sv. Primožu.
- Avto-moto društvo Kamnik za sodelovanje pri izvedbi lige, čaj in praktično nagrado.
- Gostilna Pri planinskem orlu in Okrepčevalnica Sv. Primož oz. Peter Uršič, za sodelovanje pri ligi, hranjenje rezultatov in prenašanje naših muh.
- GRS Kamnik in Lions klub Kamnik za pomoč pri izvedbi dobrodelne izvedbe lige.
- Kmetija Repnik, Pizzerija Jaka, Zeliščarstvo Bene, Top Nega, Ličarstvo Štrukelj in na zaključni ligi Boštjan Erjavšek – Beli, ki nas je razvajal z odličnim šmornom.

 ZimskaLigaZakljucek 2017 01

ZimskaLigaZakljucek 2017 02

 

Prebrano 6148 krat Nazadnje urejano na četrtek, 09 marec 2017 22:49

Povezani prispevki

 • 25. novembra se pričenja 9. zimska liga k sv. Primožu

  V soboto (25. 11. 2017) se bo začela že 9. zimska liga na Sv. Primoža, pod okriljem Kluba gorskih tekačev Papež. Dobimo se ob 9. uri na Vegradu od kjer bomo vsak po svojih močeh tekli do cerkve Sv. Primoža.
  … in tako bo naslednjih petnajst sobot ponovno v znamenju švica, boja, smeha, mraza, preklinjanja klancev in sreče na vrhu. Vabljeni vsi ligaši, da se znova srečamo in “prepucamo” naše mehove, zbistrimo glave in se predvsem družimo.

  Začetek lige (1. vzpon): 25. 11. 2017
  Število vzponov: 15
  Zadnji vzpon (15. vzpon): 3. 3. 2018

  Start: vsako soboto (od 25. 11. 2017 do 3. 3. 2018) ob 9. uri izpred doma na Vegradu.

  9. zimska liga k Sv. Primožu bo tudi letos popestrena s tematskimi vsebinami:
  ZL2017


  Pravila:
  - Lahko hodite oz. tečete od Vegrada k Sv. Primožu po cesti naokoli, brez bližnjic. Čas si meri vsak sam. Štart je skupinski. Izjeme so otroci in starejši, ki hodijo in lahko štartajo pol ure prej. Štart po 9. uri se ne šteje. (Fair play velja!)
  - V okrepčevalnici Pri Petru bo knjiga, kamor boste vpisali svoj čas - le-ta bo na voljo od 9. do 10:30. ure (za rezultate skrbi Igor Alpner). Kasnejši vpisi v knjigo niso možni. Prav tako se ne štejejo časi izven določenega datuma in časa.
  - Za končni rezultat se upošteva povprečje najboljših 10 vzponov. Tek trojk se v povprečje ne šteje.

  Razglasitev rezultatov bo na zadnji izvedbi 9. zimske lige.
  - Vsi otroci, ki bodo sodelovali na sedmih (7) izvedbah zimske lige bodo prejeli medaljo 9. zimska liga Sv. Primož in praktično nagrado.
  - Pokale prejmejo (udeležba na desetih (10) izvedbah 9. Zimske lige Sv. Primož):
        * Dekleta mlajša (letnik 2007 in mlajši).
        * Dekleta starejša (2003 do vključno 2006).
        * Fantje mlajši (letnik 2007 in mlajši).
        * Fantje starejši (2003 do vključno 2006).
        * Ženske (prehodni pokal).
        * Moški (prehodni pokal).
  - Posebne kategorije (udeležba na sedmih (7) izvedbah 9. Zimske lige Sv. Primož).
        * Tekač prav posebne sorte (šport invalidov).
        * Tekaška korenina (najstarejši udeleženec zimske lige).
        * Cici-polžek tekač (najmlajši udeleženec zimske lige).
  - Športno srce (pokal se podeli za udeležbo na vseh izvedbah 9. zimske lige in po presoji organizacijskega odbora).

  Organizacijski odbor lige si pridržuje pravico spremembe oz. zamika štarta ob predhodni najavi.

  Vse dodatne informacije na FB profilu Zimska liga Sveti Primož nad Kamnikom in Tekaškem forumu.

  Vabljeni!

  Za organizacijski odbor Matjaž Šerkezi.
  KGT Papež in organizacijski odbor.

   

  Sponzorji 9. zimske lige Sv. Primož:

  Papež Potokar Nina s.p., Avtoličarstvo - Avtokleparstvo Papež

  Avtoličarstvo in avtokleparstvo Papež je družinsko podjetje s tradicijo, ustanovljeno leta 1986, s sedežem na Podjelšah – Kamnik. Glavna storitvena dejavnost so avtoličarske in avtokleparske storitve za vse znamke osebnih, tovornih kot tudi motornih in gradbenih vozil.

  Papez.gif

     

  Podjetje FRITID (www.fritid.si) je slovensko podjetje, ki vstopa v segment športne prehrane in artiklov za prosti čas z vodilom: zdravo, preprosto in učinkovito.

  Fritid.png

     
   

  Peter Uršič – Okrepčevalnica Sv. Primož.

  Mizarstvo Golob, Darko Golob, s.p.

   
 • Cvet najhitreje pri sv. Primožu

  Na prvo pomladansko soboto se je odvil že 22. tek k sv. Primožu, ki ga organizirajo Ivan Urh in Klub gorskih tekačev Papež. Tek k sv. Primožu je prvi tek v letošnjem Tekaškem pokalu Občne Kamnik. V Tekaškem pokalu Občine Kamnik je tudi Češnjiški tek, ki bo letos prvič tudi tek za pokal Slovenije in Pokal gor-dol.

  Danes pa je na cilj pri cerkvi sv. Primoža najhitreje pritekel domači tekač, član KGT Papež, Miran Cvet, ki je progo premagal v 16 minutah in 11 sekundah. Tudi drugi je bil član KGT Papeš, Gašper Bregar (17:02), tretji pa Bashir Rezai (18:00, TK Šmarnogorska naveza). V ženski konkurenci je bila najhitrejša Tina Klinar s časom 22:06, sledili sta ji Nuša Mali (ŠKD Sela pri Kamniku) s časom 22:47 in Maja Per (AK Domžale) s časom 22:51.

  Ob podelitvi medalj in nagrad najboljšim je vse zbrane najprej pozdravil Dušan Papež, predsednik Kluba groskih tekačev Papež. Vsem tekačem in gledalcem se je zahvalil za udeležbo ter jih pozval k obisku Evropskega prvenstva v gorskih tekih, ki bo na sporedu leto v začetku julija. Proga evropskega prvenstva bo vodila tudi mimo cerkve sv. Primoža na Veliko planino. Kot je dejal, si je prizorišče letošnjega evropskega prvenstva včeraj ogledal tudi nekdanji vrhunski atlet v skoku s palico, Sergej Bubka.
  V imenu Občine Kamnik je zbrane pozdravil podžupan, Matej Slapar. Čestital je vsem udeležencem teka in ponosno povedal, da je Občina Kamnik med najbolj športnimi v državi ter čestital družini Papež, da je prevzela organizacijo evropskega prvenstva, ki bo največji športni dogodek v Sloveniji v letošnjem letu. Vse je spomnil, da je danes materinski dan in tudi dan Zemlje, ob katerem bomo od 20:30 do 21:30 ugasnili luči ter na ta način zmanjšali vpliv na okolje.

  V najmlajši kategoriji, ki je že tekla dolog progo, letnik 2004-2005, je med dečki zmagal Izak Poljanšek (KGT Papež), drugi je bil Žan Pahor. Med deklicami je bila najhitrejša Klara Zupanc Korošec, Zoja Kranjec (KGT Papež) je bila druga.

  Med starejšimi dečki (letnik 2002-2003) je bil najhitrejši Aleš Prelovšek. Pri starejših deklicah pa je bila najhitrejša Maja Per (AK Domžale), sledili sta ji članici KGT Papež, Tjaša Ćirović in Tjaša Uršič.

  V maldinski konkurenci (letnik 1998-2001) je bil najhitrejši Tine Hren (TK Šmarnogorska naveza), drugi je bil Nejc Uršič, tretji pa Rok Sušnik, tekača KGT Papež. Klubska tekača Tine Habjan in Žan Kranjec sta bila 4. in 6. Nuša Mali (ŠKD Sela pri Kamniku) je bila najhitrejša med mladinkami.

  V članski konkurenci A (letnik 1997-1978) je bil prvi Gašper Bregar iz domačeha kluba KGT Papež. Seldila sta mu Bashir Rezai in Boštjan Erjavšek. David Dolinšek je bil 16.

  Med člani B (letnik 1977-1968) je bil prvi absolutni zmagovalec, član KGT Papež, Miran Cvet. Drugi je bil Tomaž Soklič, tretji pa Metod Bregar (KGT Papež). Marko Spruk iz KGT Papež je bil 11.

  Najhitrejša med članicami (letnik 1997-1968) je bila Tina Klinar, druga je bila Maja Peperko, tretja pa Amadeja Teraž.

  Med veterani, letnik 1968-1958, so bili najhitrejši Milan Vivod, Franci Teraž (KGT Papež), Lado Kveder (ŠKD Mekinje). Bojan Kožuh je bil 6., Bojan Kramar 10. Oba sta člana KGT Papež.

  Pri veterankah (1967 in starejše) je bila najhitrejša Urša Trobec iz kluba KGT Papež, sledili sta ji Boža Meža (TD vzpon) in Helena Bogataj.

  Med najmlajšimi dečki A (2008 in mlajši) je bil najhitrejši Anže Rus iz KGT Papež, drugi je bil Joža Šerkezi (OŠ Stranje) in tretji Luka Petek (Turbinjski). Med najmlajšimi deklicami B je Neža Žagar bila najhitrejša, sledili sta ji Ela Poljanšek in Karin Serlič.

  Nik Romšak iz KGT Papež je bil najhitrejši med dečki B, sledila sta mu klubska tečaka Leon Pešovski Bužan in Nejc Petek. Nik Potokar je bil 6. Med deklicami B je bila najhitrejša Viktorija Dolinšek iz KGT Papež, druga je bila Lia Udivič (OŠ Stranje).

  Ob koncu je posebno nagarado dobil tudi najmlajši udeleženec današnjega teka, 5-letni Tai Udovič. Zahvalni pokal pa je prejel tudi Peter Uršič iz okrepčevalnice na sv. Primožu.

  Rezultate si lahko ogledate na povezavi.

  Tekst in foto: NK
  SvPrimoz2017 IMG 8502 001

  SvPrimoz2017 IMG 8505 002

  SvPrimoz2017 IMG 8506 003

  SvPrimoz2017 IMG 8512 004

  SvPrimoz2017 IMG 8518 006

  SvPrimoz2017 IMG 8520 007

  SvPrimoz2017 IMG 8533 008

  SvPrimoz2017 IMG 8539 009

  SvPrimoz2017 IMG 8549 010

  SvPrimoz2017 IMG 8551 011

  SvPrimoz2017 IMG 8557 012

  SvPrimoz2017 IMG 8564 013

  SvPrimoz2017 IMG 8567 014

  SvPrimoz2017 IMG 8576 015

  SvPrimoz2017 IMG 8578 016

  SvPrimoz2017 IMG 8581 017

  SvPrimoz2017 IMG 8586 018

  SvPrimoz2017 IMG 8592 019

  SvPrimoz2017 IMG 8595 020

  SvPrimoz2017 IMG 8598 021

  SvPrimoz2017 IMG 8603 022

  SvPrimoz2017 IMG 8609 023

  SvPrimoz2017 IMG 8613 024

  SvPrimoz2017 IMG 8615 1 025

  SvPrimoz2017 IMG 8620 026

  SvPrimoz2017 IMG 8623 027

  SvPrimoz2017 IMG 8628 028

  SvPrimoz2017 IMG 8630 029

  SvPrimoz2017 IMG 8649 030

  SvPrimoz2017 IMG 8653 031

  SvPrimoz2017 IMG 8659 032

  SvPrimoz2017 IMG 8662 033

   

   

   

   

 • Tiste črne oči, zvezdice, so mi za vedno spremenile življenje

  8. zimska liga Sv. Primož – drugič, tretjič, četrtič in petič (3., 10., 17. in 24. 12. 2016)

  Kocine svetle brade mu silijo v usta in medtem, ko se spušča po vrvi mu na oči občasno pade pramen belih las. S svetlimi rokavicami pomaha velikim radovednim očem, ki zrejo vanj. Glava je pokrita z belo rutko, majhna postava v pikčasti pižami, dlan je pokrita s svetlo belo gazo in prilepljena z belim mikropor trakom iz katere se kaže prozorna cevka po kateri je stekla zadnja kemija in napojila celice s strupom …

  V debelih prstih na nogah čutim ostro bolečino, ki mi najeda zadnjo celico možganov in jih skuša prepričati, da popustijo pritisku in volji. Počasi jih preplavi boleče prijetna toplota. Pred mano tečeta dva vesolje nasmejana fanta, ki kljub mrazu in drobnim kamenčkom bosonoga počasi drobita korake v klanec. Ne zmotijo ju začudeni pogledi posameznikov, saj imata oporo pri “še bolj ubrisanem ta starem”, ki si je pri minus pet izmislil bosonogi tek.

  8ZimskaLiga 01

  Ni tako daleč nazaj, ko sva s pokojnim Francem bosonoga gazila za čevelj svežega snega od Grohota do pod stene Raduhe; kar tako, za trening, za glavo. In takrat, ko je v življenju najbolj bolelo in je bilo najbolj hudo, je misel na bosonogo “norost” zdravila in krepila voljo. Morda nerazumljivo za nekoga, ki se ni imel namena “vtikati” ampak nas je vseeno podučil, da pa to le spada v toplejši letni čas. Ja, hvala no.  

  … in ta bilka, ta volja po življenju me spremlja nekaj ur kasneje, ko izpod Kamniškega vrha rešimo in pospremimo skupino mladih planincev. Odpustila jim je mladost; sreča je bila na njihovi strani vrvice in čeprav sklonjenih in skesanih glav v razumevanju svoje napake, so se naučili spoštovati in znali reči iskren hvala. Znali so se naučiti in prisluhniti, za razliko nekaj dni kasneje, ko smo z gora pospremili - Veliki Bog, svojo vsemogočnost razodevaš …

  8ZimskaLiga 02

  Biti dobrodelen pomeni pomagati, darovati … Pa je to res?! Vse prevečkrat me preveva občutek, da beseda dobrodelen postaja izrabljena kurba, ki se uporablja za promocijo dogodka, ker mediji in sponzorji padajo še samo na to ali pa določeni posamezniki skozi njo krepijo svoj ekonomski status in prepoznavnost blagovne znamke. Zloženka, igra dveh besed dobro in delati, dobro narediti, biti dobrodelen, pomagati nekomu v stiski, ker to trenutno potrebuje in to za ceno osebnega zadovoljstva, občutka, ker boš lahko jutri ti tisti, ko bo zate nekdo dobrodelen.

  8ZimskaLiga 03

  … in ta dobrodelen, dobrodeeee, dobrooo, dooo … - ko vanj zrejo tiste črne in iskrive zvezdice, prikrajšane otroškega veselja in neskončne svobode …

  Kamen se odbije od debelega debla in konča v strmini med listjem in mahom. Otroško igrivost, iskrive zvezdice in zdravo navihanost prekine povzdignjen glas: “Ne metati, dol so srne. Lahko kakšno zadeneta!” Fanta se spogledata in se nasmejeta iz srca. Srne, le kje je našel srne?! Če bi rekel lovca ali pa gozdarja, bi mu še verjela. Srne pa … Morda je imel v mislih tiste na dve nogi, ki jih je na Sv. Primožu res veliko in so mu zmešale glavo, ko v črnih pajkicah z našponanimi ritmi in joškami tečejo mimo njega. In takšnih samooklicanih vzgojiteljev staršev je v Kamniku kar nekaj, ki z “metlo letajo” po Šutni ali pa solijo pamet na Veliki planini, ker se otroci sankajo po cesti. Bodisi so brez otrok ali pa so svoje vzorno vzgojili in jih ti obiskujejo tako pogosto, da so že pozabili njihove zunanje podobe.

  Nekaj časa nazaj, ravno se s Tinkaro odpravljava na predstavitev knjige v kamniško knjižnico, pozvoni. Medeja: “Ata, gospa, soseda je!” “Mi lahko prosim pridete pomagati, sin je padel po stopnicah” kažejo prestrašene oči, da je stvar resna. In res je bilo. Še z dvema moškima in dekletoma iz bloka, ga spravimo na deko v kleti. Prerežem hlačnico, kosti gledajo iz kože, kri teče po tleh. Kompresijska obveza, imobilizacija iz tistega kar imamo, toplo ga zavijemo, se z njim pogovarjamo. Pride NMP, pomagamo ga naložiti na lopatasta nosila in iz kleti prinesti do reševalnega vozila …

  Božiček stisne Petzl ID, vrv pod težo zaječi, popravi si brado in pramen las. Oči se še vedno “držijo” radovednih otroških zvezdic, ki se iskrijo in zrejo v to pravljično bitje. Božiček počasi zdrsne mimo okna, počasi mu izpred oči izgine pikčasta pižama, bela rutka in dvignjena roka, ki maha v pozdrav.

  8ZimskaLiga 04

  Teh nekaj zgornjih odstavkov ni samo moje življenje zadnjega meseca, je tudi tvoje in na peti izvedbi 8. zimske lige smo tekači, ne samo, da skušamo živeti zdravo in skrbeti za telo, to čudo narave, ki nam je bilo podarjeno, pomagali nekomu, ki je trenutno v stiski.

  8ZimskaLiga 05

  Pomagati pa ne pomeni samo, da zbiramo hrano, darujemo, doniramo. Ne, pomagati pomeni tudi to, da se družimo, izmenjamo težave, si zaupamo in takrat, ko je nekdo v stiski, ga prijateljsko udarimo po rami, “potegnemo” na “sonce”, spregovorimo nekaj besed in težka megla na duši se bo razkadila in za sabo počistila vse Velike Bogove, ekonomske “dobrodelneže”, vsevede “vzgojitelje” in “čarovnice”s Šutne.

  8ZimskaLiga 06

  Nekaj trenutkov kasneje sedim na robu bolnišnice in s strehe zrem v daljavo. Ne moti me pramen las, ne kocine, ki silijo v usta. Iz obličja so izginile vse podobe, obrisi gora v daljavi, vrvež ljudi … Tiste črne oči, zvezdice, so mi za vedno spremenile življenje.

   

  Klub 20:00
  ERJAVŠEK BOŠTJAN-BELI (1982) - 19:00
  MLAKAR GREGOR-SVATNŠK (1988) - 19:53
  OSOLNIK GREGOR (1979) - 19:47
   
  Klub 24:00
  /
   
  Rezultati 2.izvedbe 8. zimske lige dne 03.12.2016 (78 udeležencev)
  Moški: 38
  1. OSOLNIK GREGOR (1979) - 19:59
  2. MLAKAR GREGOR-SVATNŠK (1988) - 20:38
  2. VOLKAR FRANCI (1976) - 20:38

  Ženske: 25
  1. GRM KSENIJA (1969) - 27:13
  2. NOVAK ŠPELA (1978) - 27:28
  3. VIDEMŠEK MATEJA (1970) - 28:45

  Fantje mlajši: 5
  1. ŠERKEZI JOŽA (2009) - 31:52
  1. MAJNIK MAKS (2009) - 31:52
  3. PISEK JAKOB (2009) - 35:30
  4. DOLINŠEK NIK (2009) - 43:00
  4. PUŠKAR ŽAN (2010) - 43:00
  ZAMLJEN TIM (2014) - 0:50:00

  Fantje starejši: 1
  1. PRELOVŠEK ALEŠ (2003) - 23:12

  Punce mlajše: 6
  1. DOLINŠEK VIKTORIJA (2006) - 29:30
  2. ŠERKEZI MARUŠA (2007) - 29:31
  3. PUŠKAR MAŠA (2007) - 36:01
  4. SLANOVEC ANA (2010) - 43:00
  5. MASELJ ZOJA (20069 - 51:00
  5. MOŽINA MAŠA (2006) - 51:00

  Punce starejše: 3
  1. ŠERKEZI MEDEJA (2003) - 34:16
  2. ŠKRTIČ IZA (2004) - 42:34
  3. DOBOVŠEK KARIN (2002) - 47:31

  Rezultati 3.izvedbe 8. zimske lige dne 10.12.2016 (87 udeležencev)
  Moški: 49
  1. OSOLNIK GREGOR (1979) - 19:47
  2. MLAKAR GREGOR-SVATNŠK (1988) - 20:40
  3. VOLKAR FRANCI (1976) - 21:00
  BEČAN TIMOTEJ (1996) zgrešil progo

  Ženske: 25
  1. NOVAK ŠPELA (1978) - 26:55
  2. VRHOVNIK TJAŠA (1990) - 28:18
  3. VOJSKA MARTINA (1965) - 28:25
  GALJOT BARBARA (1971) - 25:07 se ni vpisala

  Fantje mlajši: 7    
  1. ZARNIK LUKA (2008) - 32:10
  2. MAJNIK MAKS (2009) - 34:00
  2. PISEK JAKOB (2009) - 34:00
  2. ŠERKEZI JOŽA (2009) - 34:00
  5. PISEK FILIP (2007) - 43:00
  5. PUŠKAR ŽAN (2010) - 43:00
  7. ROMŠAK NEJC (2011) - 51:00

  Fantje starejši: 2    
  1. PRELOVŠEK ALEŠ (2003) - 23:41
  2. POLJANŠEK IZAK (2004) - 24:36    

  Punce mlajše: 3    
  1. DOLINŠEK VIKTORIJA (2006) - 30:11
  2. ŠERKEZI MARUŠA (2007) - 30:15
  3. SLANOVEC ANA    (2010) - 45:00

  Punce starejše: 1    
  1. ŠKRTIČ IZA (2004) - 39:45

  Rezultati 4.izvedbe 8. zimske lige dne 17.12.2016 (67 udeležencev)
  Moški: 33    
  1. OSOLNIK GREGOR (1979) - 19:57
  2. VOLKAR FRANCI (1976) - 20:53
  3. KVEDER LADO (1963) - 21:45

  Ženske: 22    
  1. NOVAK ŠPELA (1978) - 27:18
  2. REPANŠEK-URŠIČ ALENKA (1979) - 27:34
  3. VIDEMŠEK MATEJA (1970) - 27:45
  PEPERKO MAJA (1986) - 26:15 se ni vpisala

  Fantje mlajši: 4    
  1. ROMŠAK NIK (2006) - 25:55
  2. ROMŠAK NEJC (2011) - 42:00
  3. MAJNIK MAKS (2009) - 45:00
  3. ŠERKEZI JOŽA (2009) - 45:00

  Fantje starejši: 3    
  1. POLJANŠEK IZAK (2004) - 22:20
  2. PRELOVŠEK ALEŠ (2003) - 23:28
  3. ROMŠAK ŽAN (2004) - 40:00

  Punce mlajše: 2   
  1. PUŠKAR MAŠA (2007) - 35:00
  1. ŠERKEZI MARUŠA (2007) - 35:00

  Punce starejše: 3    
  1. ŠKRTIČ IZA (2004) - 39:54
  2. DOBOVŠEK KARIN (2002) - 55:17
  3. HOČEVAR MIA (2005) - 55:17

  Rezultati 5.izvedbe 8. zimske lige dne 24.12.2016 (92 udeležencev)
  Moški: 44    
  1. OSOLNIK GREGOR (1979) - 20:15
  2. LAJEVEC MIHA (1984) - 20:33
  3. KVEDER LADO (1963) - 22:45
  3. MLAKAR GREGOR-SVATNŠK (1988) - 22:45
  3. VOLKAR FRANCI (1976) - 22:45

  Ženske: 20    
  1. NOVAK ŠPELA (1978) - 26:37
  2. GRM KSENIJA (1969) - 28:13
  3. BAVČAR ALJA (1988) - 28:32

  Fantje mlajši: 14    
  1. ROMŠAK NIK (2006) - 25:31
  2. MAJNIK MAKS (2009) - 35:00
  2. ŠERKEZI JOŽA (2009) - 35:00
  4. POTOKAR NIK (2007) - 50:00
  5. URŠIČ TADEJ (2011) - 52:00
  6. ROMŠAK NEJC (2011) - 53:00
  7. PUŠKAR ŽAN (2010) - 1:15:00
  7. ČEVKA TILEN (2010) - 1:15:00
  7. OMERZO ALJAŽ (2006) - 1:15:00
  7. BURSIĆ NICK (2008) - 1:15:00
  7. ŽAGAR NACE (2006) - 1:15:00
  7. ROZMAN DAVID (2008) - 1:15:00
  7. RUS ANŽE (2008) - 1:15:00
  7. PRELOVŠEK LUKA (2006) - 1:15:00

  Fantje starejši: 3    
  1. PRELOVŠEK ALEŠ (2003) - 25:35
  2. POLJANŠEK IZAK (2004) - 25:36
  3. ROMŠAK ŽAN (2004) - 50:00

  Punce mlajše: 7    
  1. DOLINŠEK VIKTORIJA (2006) - 27:11
  2. SITAR NINA (2007) - 50:00
  3. URŠIČ ALJA (2010) - 52:00
  4. PISEK REBEKA-MARIJA (2013) - 56:00
  5. OMERZO ZALA (2008) - 1:15:00
  5. PLEVEL SHEA (2008) - 1:15:00
  5. JAKŠE TRINA (2008) - 1:15:00

  Punce starejše: 4    
  1. ŠKRTIČ IZA (2004) - 40:29
  2. DOBOVŠEK KARIN (2002) - 49:27
  3. POTOKAR LARA (2005) - 50:00
  3. SITAR NEŽA (2005) - 50:00

  Organizator 8. zimske lige je Klub gorskih tekačev Papež.

  Peto izvedbo 8. zimske lige sta podprla Lions klub Kamnik in Društvo gorska reševalna služba Kamnik.

  Stalni obiskovalci 8. zimske lige Sv. Primož so otroci, ki obiskujejo projekt Zdrav življenjski slog v OŠ Stranje.

  »Zlati« sponzorji:
  Sveti Primož nad Kamnikom.
  Mizarstvo Golob, Darko Golob s.p.
  Fritid športna prehrana.
  Kamnik.info.

  Ostali sponzorji:
  Kmetija Repnik iz Homca.
  Atila d.o.o., naravna kozmetika.
  Zeliščarstvo Bene Stahovica.
  Gostilna in picerija Jaka iz Homca.

  Besedilo in fotografije: Matjaž Šerkezi

  Rezultati: Igor Alpner

 • 8. zimska liga Sv. Primož – prvič (26. 11. 2016)

  8. zimska liga Sv. Primož – prvič (26. 11. 2016)

  Leto, ki bo pravkar reklo svoj poslednji srečno, je bilo naporno. Vsakodnevna rutina službe in soočanje z muhami in težavami po polžje počasnega vstopanja otrok v svet odraslosti in včasih občutka, da bi veliko bolje bilo imeti psa, katerega še v temi spustiš skozi vrata, da se “poserje” na bližnji travi in prav počasi v stilu svežega “heksn-šusa” pogledaš v vse tri smeri, da te kdo ne gleda in ti svežega pridelka ni potrebno pobrati, mu pred vhodom v stanovanje umiješ tace, da ne znosi zemlje na “beš” tepih, ko se v pol diru zapodi v posodo z briketi. Tiste trikrat tedensko ga pelješ v pasjo šolo, da ga naučijo hoditi poleg in zreti v oči in sedeti namesto “špecerije”, kateri je do nedavnega bil namenjen, v nakupovalnem vozičku in v restavraciji na stolu, kamor so še pred časom sodili samo ljudje. No, edino težavo bi znal imeti v planinskih kočah, ker psi so pač tam “kao” nezaželeni in seveda po težki turi, ko “kjuti dogica” pride z “vokanja” pa res potrebuje mir, “single room” in večerjo v skupni jedilnici, ker ona zelo rada navezuje stike s smrdljivimi planinci, ki ne poznajo higiene. 

  No, skratka, vseeno bi imela s Tinkaro manj problemov, kot pa učiti socializacijo otroke, ki na pragu pubertete jim postaja edini šport vrtenje oči v smeri navzgor z intenzivnim obratom ven in not, da se za nekaj sekund vidi samo belina. Do te stopnje razvoja človeškega organizma tudi nisem vedel, da so lahko ogledala tako zanimiv eksponat, če bi v Luovro to vedeli, bi njihovo Liso sigurno hodilo gledati več najstnikov. Edino skupno točko, ki jo lahko potegnem so dlake. Včasih me navdaja občutek, da imamo pri bajti dva Pudla, ki sta občutljiva na suho toploto radiatorjev in jima ves čas odpada dlaka. 

  Pa se je zgodila zimska liga k Sv. Primožu, že osma izvedba in če mi je lansko leto primanjkovalo energije, predvsem na koncu, smo jo letos polni energije znova štartali. Ekipa, ki deluje pod okriljem KGT Papež in jo sestavljajo: Lado Kveder, Igor Alpner, Miran Škrtič, Andrej Jeglič, Tinkara Skamen Šerkezi, Tomaž Cukjati in Matjaž Šerkezi. Pri Papežih mi je všeč predvsem to, da se stvari dogajajo brez vsakega pretiranega rompompoma. Poglejmo samo Tek na Grintovec, naslednje leto EP v gorskih tekih na Veliko planino in navsezadnje tudi za zimsko ligo lahko trdimo, da je ena najbolj množičnih športnih aktivnosti v občini Kamnik. Vse to ne samo, da ljudi spodbuja k aktivnemu življenju in gibanju v naravi, uči jih tudi socializacije, druženja, sodelovanja, vse prevečkrat zapostavljenega medgeneracijskega sodelovanja. Udeležujejo se je otroci od petega leta starosti in stari preizkušeni mački kot so Tone Klemenc, Tone Petek, Matevž Skamen, Miha Horvat, Zvone Kemperl … 

  In še en zelo pomemben vidik zimske lige - ni finančnih sredstev, vse se dogaja prostovoljno, Dušan in Mira ter posamezniki poskrbijo, da se na cilju okrepčamo s čaji pri Petru in za nekaj praktičnih nagrad. Pomemben vidik, ki ga vse preveč zanemarjamo, sploh ob dejstvu, da se športu namenja zmeraj manj denarja. Razpis Fundacije za šport obeta 20% upad namenskih sredstev. Razlog je Evropa. Če so prej vsi igrali slovenski loto in 3 krat 3, je danes globalizacija povzročila, da zaradi bistveno večjih zneskov igrajo Eurojackpot in “blagajna” Loterije Slovenije se prazni, posledično pa sredstva FŠO in FIHA. Kruta resnica Evrope. 

  Vabljeni na zimsko ligo in k prebiranju mojih, naših modrovanj. Naslednji teden bomo govorili o strupenih športnih oblačilih. 

  504N 8zimskaliga 01

   

  Klub 20:00
  ERJAVŠEK BOŠTJAN-BELI (1982) - 19:00
  MLAKAR GREGOR-SVATNŠK (1988) - 19:53

  Klub 24:00
  /

  Rezultati 1. izvedbe 8. zimske lige dne 26. 11. 2016 (85 udeležencev):

  Moški: 44
  1. ERJAVŠEK BOŠTJAN-BELI (1982) - 19:00
  2. MLAKAR GREGOR-SVATNŠK (1988) - 19:53
  3. VOLKAR FRANCI (1976) - 20:27

  Ženske: 26    
  1. NOVAK ŠPELA (1978) - 27:18
  2. MILIČ MARINKA (1961) - 29:50
  3. ŠTUPAR EMA (1962) - 30:00

  Fantje mlajši: 5    
  1. ROMŠAK NIK (2006) - 26:12
  2. ŠERKEZI JOŽA (2009) - 33:26
  3. PISEK FILIP (2007) - 42:00
  3. PISEK JAKOB (2009) - 42:00
  5. ROMŠAK NEJC (2011) - 49:00

  Fantje starejši: 2       
  1. PRELOVŠEK ALEŠ (2003) - 24:04
  2. ROMŠAK ŽAN (2004) - 49:00   

  Punce mlajše: 4         
  1. DOLINŠEK VIKTORIJA (2006) - 27:20
  1. ŠERKEZI MARUŠA (2007) - 27:20
  3. UDOVIČ LIA (2007) - 48:00
  3. UDOVIČ NEA (2009) - 48:00

  Punce starejše: 4       
  1. DOBOVŠEK HANA (2002) - 35:00
  2. DOBOVŠEK KARIN (2002) - 39:40
  3. ŠERKEZI MEDEJA (2003) - 40:11
  4. ŠKRTIČ IZA (2004) - 42:00

  Organizator 8. zimske lige je Klub gorskih tekačev Papež.

  Sponzorji:
  Sveti Primož nad Kamnikom.
  Fritid športna prehrana.
  Besedilo: Matjaž Šerkezi
  Fotografije: Miran Škrtič in Matevž Skamen
  Rezultati: Igor Alpner

  504N