V torek je v Sloveniji potekala množična akcija Začni mlad tekmuj pošteno, ki jo pripravlja AZS. Tudi 14 najmlajših tekačev KGT Papež se je udeležilo akcije, in sicer smo trenerji organizirali tek na 100 in 200 metrov. To sta tudi uradni atletski disciplini, ki sta vedno na programu na največjih mednarodnih in domačih športnih tekmovanjih. Tekači so startali posamezno in skupinsko.
Prejeli so priznanje AZS s pomenljivim pripisom: Začni mlad, tekmuj pošteno, ki so se ga najmlajši zelo razveselili.
 
Nejc Uršič
 
foto: Tjaša Uršič
Začni mlad 3 Small
Začni mlad 2 Small
Začni mlad 1 Small
Začni mlad 6 Small
Začni mlad 4 Small

V Slovenskih Konjicah so izvedli 11. Konjiški maraton, ki je resnični maraton z dušo. Ob različnih trasah 5 km, 10 km in 21 km se je kljub dežju trlo navijačev od glasbenikov, plesnih skupin do tistih, ki so navijali z ragljo. 10-km razdalja je štela za državno prvenstvo. Nuša Mali je med članicami s časom 36:58 dosegla 3. mesto. Kot četrta absolutno je pritekla Klara Močnik (37:22), ki se je okitila z naslovom državne prvakinje med mladinkami. Klara je dan poprej na državnem prvenstvu osnovnih in srednjih šol na Smledniku dosegla še naziv državne podprvakinje. Veteranka Dragica Cvišić je bila absolutno dvajseta.

Čestitamo!

Mira Papež

Klara Močnik in Nuša Mali na startu Konjiškega maratona Small

Na Atletskem pokalu za člane in članice v Novem mestu je Nuša Mali na 3000 m dosegla odlično 3. mesto s časom 9:35:15. Peta med članicami na 3000 m je bila mladinka Klara Močnik s časom 10:56:05.
Čestitamo!
 
Mira Papež
ponedeljek, 18 september 2023 22:13

TIMOTEJEV B(r)LOG #71 – Collina & Stellina

Verjetno celo več tekem na sezono “oddelam” pri naših zahodnih sosedih, kot pa doma v Sloveniji in tudi avgust ni bil izjema. Dva vikenda zapored sem se udeležil dveh tekem v Italiji. Prva je bila na sporedu klasična štafetna preizkušnja v Collini v Karnijskih alpah, druga pa v krasnem mestecu Susa na skrajnem zahodu Italije, le streljaj stran od Francije. Na prvi mi ni šlo najbolje, na drugi pa sem se dobesedno izstrelil po sicer skrajšani različici legendarne mednarodne tekme “Challenge Stellina”. Trenutno sem znova v Italiji, vendar se bom v tem blogu posvetil krasnemu dnevu v Karnijskih alpah ter zame odlični predstavi na tekmi v Susi.

TIMOTEJEV B(r)LOG #71

ponedeljek, 18 september 2023 22:07

Izjemni podvigi tekačev KGT Papež

Izjemni podvigi tekačev KGT Papež: Bojan Galin, svetovni prvak med veterani M65, Urški Trobec in Ivici Žlogar ekipno bron in srebro, Katja Kegl Vencelj, deveta ženska na TOR (330km)

Na Madeiri je potekalo 22. veteransko svetovno prvenstvo. Bojanu Galinu je uspel veliki tekaški podvig, v kategoriji M65 je na dolgi razdalji s časom 3,03:21 osvojil prestižni naslov svetovnega prvaka. Ivica Žlogar in Urša Trobec sta dolgi trail (32 km) pretekli kot peta in šesta, ekipni razvrstitvi po bronu na vzponu sta pritekli še ekipno srebrno.

Izjemno tekaško zgodbo je z možem Vencljem spisala Katja Kegl Vencelj.

TOR DES GEANTS je 330 km tekaška preizkušnja za vrhunske tekače. Na Dirki med velikani gledaš na Mont Blanc, Gran Paradiso, Monte Roso, Matterhorn. V ženski konkurenci je bila 9., absolutno 51., od 1100 tekmovalcev (od tega jih je uspešno zaključilo 60%). 102 uri je zaenkrat najboljši čas vseh Slovencev, ki so kdaj naredili TOR.

Presrečna je na koncu izjavila: » Tor des Geants je dirka, ki te spremeni, je izkušnja za življenje, ki bogati. Ponosna sem, da sem tokrat finišer!«

Na dosežke naših tekačev smo ponosni tudi mi!

Mira Papež

Verani na SP

Katja Kegl Vencelj in Toni Vencelj

torek, 05 september 2023 17:44

Iz KGT Papež

Domen Vogrin, podprvak v vertikalu na Črno prst, Luka Kovačič in Mojca Koligar, drugouvrščena teku na planiško velikanko, Miran Cvet odličen v Italiji, Timotej Bečan končuje sezono

30. izvedba teka na Črno prst s startom v Podbrdu je štela za državno prvenstvo v vertikalu (6,3 km, 1320 m višinske razlike). Podprvak je postal David Vogrin, na 4. mestu mu je sledil brat Domen, sledili so še Bojan Galin 6., Bojan Kožuh 7., Anton Knavs 10. in Rajko Sršen 11. Med članicami sta bili Ivica Žlogar 4. in Dragica Cvišić 6.

Dušan Papež, podpredsednik AZS, je ob jubilejni izvedbi izročil plaketo predsedniku PD Podbrdo v zahvalo za odlično organizacijo in oranje ledine v gorskem teku.

Istočasno pa je potekala že deseta izvedba teka na planiško velikanko. Drugouvrščena sta bila tekača KGT Papež: Luka Kovačič in Mojca Koligar. Med enajst najboljših so se uvrstili še Nejc Kuhar, Simon Novak, Petra Miklavčič,Luka Mihelič in Matjaž Mikloša.

Na tekaškem festivalu Nasego, ki je pravo svetovno prvenstvo po svetovnem prvenstvu, sta se pomerila tudi Timotej Bečan in Miran Cvet, ki sta pritekla 16. in 27. mesto. Na Trofeo Nasego je bil veteran Miran Cvet 18., njegov rezultat je v druščini najboljših tekačev na svetu navdušujoč.

Timotej Bečan je bil 37. Po teku je izjavil, da zaradi ponavljajočih se težav predčasno končuje sezono.

Čestitamo!

Mira Papež

Najboljši na teku na Črno prst

Dušan Papež podelil plaketo ob jubilejni 30

David Vogrin državni podprvak

Stran 1 od 47